Mieke van Griensven

Ik ben Mieke van Griensven en al meer dan 10 jaar actief als scheidingsmakelaar. Ik ben al wat ouder en breng daardoor ook de nodige levenservaring mee. Iedere scheiding is anders, is altijd maatwerk, al spiegelen veel sites U anders voor.

Doordat ik als zefstandig ondernemer werk ben ik van al mijn lopende zaken volledig op de hoogte. Ik heb er bewust voor gekozen om alleen te blijven werken. Tijdens het hele scheidingsproces krijgt U alleen met mij te maken. Bij mij bent u geen nummer maar een zaak waar ik me betrokken bij voel, om het tot een goed einde te brengen naar volle tevredenheid van beiden. Jullie willen, er immers samen uitkomen!

Als partner, vroeg weduwe, en daardoor als 1 ouder gezin, weet ik als geen ander hoe belangrijk het is dat alle zaken zowel financieel, juridisch, als ook voor de kinderen goed geregeld moeten zijn. En dat kun je niet allemaal alleen, daar heb je hulp bij nodig.

Bij emotionele situaties, wat een scheiding ook is, loop je aan tegen allerlei regels en wetten, je loopt aan tegen je eigen onvermogen om in alle situaties de juiste beslissing te nemen, je leven staat immers op zijn kop. Een onafhankelijk derde, die met jullie meedenkt is dan waardevol.

Tijdens mijn opleiding HBO Sociaal Juridische Dienstverlening leer je hoe belangrijk het is om naast het juridische aspect oog te hebben voor de mens en wat de impact is van een scheiding. Ik ben ervan overtuigd dat als mensen samen besluiten te gaan trouwen of samenwonen, het ook mogelijk moet zijn om deze relatie weer gezamenlijk te be├źindigen. Door het samen op te lossen en beiden even goed ge├»nformeerd beslissingen te laten nemen kunnen jullie deze periode afsluiten en weer een begin maken met een nieuwe start.

Voor de start van mijn zelfstandig ondernemersschap werkte ik bij het kantongerecht, het gerechtshof en de raad voor de kinderbescherming, ik was alimentatiecorrespondent en adviseerde de rechtbank over alimentatie. Ook nu ben je gebonden aan regels en wetten, en zijn door jullie zelf bedachte verdelingen en alimentaties niet altijd mogelijk.

Ik neem alle tijd voor U beiden en bij mij geen uurtje factuurtje.

Persoonlijk contact, vakkennis, betrokkenheid en empathie.